Det härliga med skidåkning

Många i bekantskapskrets frågor mig ofta varför jag gör alla dessa skidresor och åker så mycket skidor. Ibland har det även hänt att jag fått samma fråga här på bloggen. I detta inlägg tänkte jag därför berätta det jag tycker är så magiskt med skidor och skidåkning.

Min kärlek till skidåkningen började tidigt. Redan som liten. Jag kommer fortfarande ihåg första gången mina föräldrar tog med mig till vår lokala skidbacke. Från början hade jag dock svårt för skidor eftersom det var ganska svårt. När jag väl lärde mig att åka bra så fastnade jag för det och det har hållit i sig ända fram till idag.

skidåkning stöten i sälen

Så vad är det då som är så härligt med skidåkning? Dels så tycker jag att det är farten, frihetskänslan och den vackra naturen som är så härligt med skidåkning. När man väl åker utför i backen och känner vinden i håret och samtidigt kan njuta av det vackra landskapet som susar förbi en. Det är de främsta anledningarna till att jag älskar skidåkning så mycket.

Andra anledningar till att jag gillar skidåkning är hela atmosfären runt omkring. Anläggningar som är fyllda med likasinnade personer som alla älskar skidåkning. Idag har de flesta skidanläggningarna också en mängd trevliga faciliteter som restauranger, spa och liknande. Något som hjälper till att göra helhetsupplevelsen helt magiskt. I grund och botten så handlar det dock om farten, frihetskänslan och naturen som gör skidåkning så magiskt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

9 − 7 =