Restips bland de svenska fjällen

Många säger att Sverige saknar bra skidbackar och att man behöver åka till Österrike, Frankrike, Italien eller liknande för att hitta riktigt bra skidåkning. Där tycker jag dem har fel.

I Sverige tycker jag att det finns en massa bra skidanläggningar och backar, men den som tilltalar mig bäst är Stöten i Sälen. De påstår själva att de har Sälens bästa skidåkning och jag är redo att hålla med. Kanske skulle jag till och med säga att de har Sveriges bästa skidåkning.

Genom åren har jag hört talas mycket om skidåkningen i Sälen och speciellt Stöten, utan att jag tagit mig dit. Under förra året tog jag mig själv i kragen och tog mig dit tillsammans med hela familjen. Vi hyrde en stor timrad stuga och stannade över både jul och nyår. Något som var väldigt uppskattat av hela familjen.

I Stöten fanns det hela 43 backar med olika svårighetsgrader, vilket gjorde att det fanns backar som tilltalade både minstingen och mig själv. Sonen fastnade för backen som hette Tunneln, medans jag fastnade för backen Älvan då det var lite mer utmanande.

stöten i sälen

En annan kul aktivitet som vi gav oss på var morgonskidåkning och kvällsåkning. Precis som namnen antyder så fick man tillträde till backen både innan de öppnade, samt efter att de stängt. En kul och unik upplevelse som även gjorde att vi fick åka skidor från tidig morgon till sen kväll.

Min svärmor som också var med oss är inte så mycket för utförsåkning. Som tur var så erbjöd även Stöten i Sälen mycket fina spår för längdskidåkning. Om jag inte minns helt fel så hade dem hela 45 kilometer längdspår som passade för både klassiskt och skate.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

5 × 3 =