Skidresan som kunde slutat med katastrof

Om du följt min blogg sedan tidigare så vet du att jag spenderar stora delar av vintern med att åka skidor. Både i Sverige och utomlands. I detta inlägg tänkte jag berätta om en som var mindre kul…

I samband med jul och nyår så var det dags för en ny skidresa. Denna gång till Åre tillsammans med några vänner. Vi är nämligen ett gäng killar som brukar försöka ge oss iväg på en skidsemester under varje jul och nyår. Denna gång blev vi fler än väntat, vilket gjorde att vi var tvungen att ta med oss ett släp för att få plats med all utrustning.

Vi gav oss iväg till Åre från Stockholm ett par dagar innan julafton och hade en riktigt trevlig bilresa. Alla var laddade på att komma fram. Så plötsligt, cirka 10-15 mil från Åre så dyker världens snöstorm fram från ingenstans. Det snöade så pass kraftigt att det var svårt att se vägen, vilket gjorde det hela till en väldigt stor trafikfara.

Med anledning av detta tog vi det väldigt lugnt, men efter ett tag så upptäckte vi att den bakomliggande bilen blinkade åt oss. Vi misstänkte därför att något var fel med bilen och parkerade på närmaste parkeringsficka. Då upptäckte vi att all belysning till släpvagnen var kaputt. Något som kan vara direkt livsfarligt under dessa väderomständigheter. Efter lite efterforskningar så visade det sig att släpvagnskontakten gått sönder. Vi fortsatte dock framåt väldigt försiktigt.

Några minuter senare så smäller det till lite lätt i bilen och vi ser att det är en bakomliggande bil som kört alldeles för fort, inte sett oss och sedan kört in i oss. Eftersom vi både körde väldigt sakta så gick det dock bra och ingen kom till större skada.

Väl omskakade av händelsen så fortsatte vi dock och tog oss sedan äntligen fram till Åre. Det är i dessa situationer man är tacksam över att saker och ting inte gick mer snett. Det kunde trots allt slutat i katastrof…

Trots omständigheterna så blev resterande resa lyckad och vi fick åka mycket skidor och snowboard.

Trots detta så hade vi sedan en otroligt härlig resterande resa med mycket skidor och god mat. Vi beställde en ny släpvagnskontakt som hann komma fram innan det var dags att åka hem. Hemresan var därför mycket lugnare och säkrare.

Förhoppningsvis blir nästa skidresa inte lika dramatisk. Den är för övrigt bokad och under påsk drar det iväg till de franska alperna igen. Uppdaterar er med ett nytt inlägg då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

3 × fem =